De logopedist

Logopedie Veendam

Afgestudeerd als allround logopedist aan de Hanzehogeschool in Groningen, werk ik graag met kinderen en met volwassenen. De afwisseling tussen de verschillende doelgroepen en problematiek vind ik zeer boeiend. Ik heb ervaring opgedaan in het speciaal onderwijs en in de neuro-revalidatie waardoor ik een brede kennis heb van de verschillende logopedische stoornissen. Mijn interesse gaat vooral uit naar taal- en uitspraakproblemen van (jonge)kinderen. Hierin heb ik mij door verschillende na- en bijscholingen in gespecialiseerd. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om paard te rijden en lange wandelingen met de hond te maken.

Specialisatie cursussen:
Metaphon, behandeling van kinderen met fonologische problemen (slecht verstaanbare kinderen vanaf 4 jaar)

Hodson & Paden, geschikt voor de behandeling van slecht verstaanbare kinderen vanaf twee jaar. Post-HBO cursus van Ellen Burger

Gecertificeerd Hanen logopedist (praten doe je met z’n tweeën), voor het geven van het Hanenprogramma® PDMT. Geschikt voor de behandeling van kinderen met problemen in de taalverwerving. Dit is een indirecte behandeling. Ouders leren hoe ze kinderen kunnen helpen om beter te praten.

PROMPT 1 en 2, het geven van gericht gebruik van tactiel-kinetische input bij kinderen die problemen ondervinden met motorische spraakprocessen. Slecht verstaanbare kinderen die wat hulp kunnen gebruiken bij de aansturing van de spraakmotoriek.
Prompt techniekproject

CT 1, post-bachelor. Communicatieve taaltherapie voor niet of nauwelijks sprekende kinderen is gericht op het evidence-based logopedisch handelen bij kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) met een taalniveau van 0 tot 2 jaar en drie maanden.

– CT 3, post-bachelor. Communictieve taaltherapie voor kinderen met een taalniveau vanaf 6 jaar is gericht op het evidence-based logopedisch handelen bij kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Masterclass SOD (spraakontwikkelingsdyspraxie). Door de overlap in symptomatologie is Spraak Ontwikkeling Dyspraxie moeilijk te herkennen en diagnosticeren. Door uitgebreid onderzoek wordt er gekeken naar de ontwikkeling van het spraakproces en de problemen die optreden bij Spraak Ontwikkeling Dyspraxie.

– OMFT, het herstellen van de spierfuncties in het mondgebied en tong. Opheffen van een tongpers, foutief slikken en het afwennen van mondgewoonten als duim, vinger en speenzuigen.

Andrea Bakker
Beneden Verlaat 86
9645 BR Veendam
0598-616852
0615598083
logopedieveendam@netvisit.nl